Ново проучване показва, че добавянето на няколко чаени лъжици захар например

...
Ново проучване показва, че добавянето на няколко чаени лъжици захар например
Коментари Харесай

Добавянето на само две и половина чаени лъжици захар към чая или кафето увеличава с 54% риска от страшна болест

Ново изследване демонстрира, че прибавянето на няколко чаени лъжици захар да вземем за пример към вашия чай всеки ден усилва риска да се разболеете от страшна болест, написа Zdrave.to. 

Подслаждаването на храната или напитките даже единствено с две и половина чаени лъжици захар, усилва рискът с 54%. А в случай че се консумира само една газирана напитка със захар дневно, ще се увеличи рискът с 47% спрямо тези, които употребяват такива питиета единствено един път на всеки три месеца.

В продължение на 7 години откриватели от Колумбийския университет са анализирали 2266 души, които в началото не са имали деменция. В началото на изследването участниците попълнили въпросници дали прибавят захар към храната или напитките си. От участниците 429 са развили заболяването на Алцхаймер по време на изследването.

Говорейки за откритията, доктор Дъг Браун показва: " Твърде многото захар е обвързвана с диабет вид 2, а в предишни проучвания са разпознали това заболяване като рисков фактор и за деменция. Това изследване поддържа тези доказателства, като допуска, че непотребната захар може да усили риска от заболяването на Алцхаймер. Касае се за всички типове захар - от плодова до рафинирана - имат еднообразно влияние. Чрез понижаване на газираните питиета, захар и сладкиши и се имате разнообразна и уравновесена диета, ще можете да понижим риска от развиване на деменция на по-късен живот ".

Пуншът и други плодови питиета също покачват риска

Резултатите демонстрират още, че хората, които прибавят към 30 грама захар към храната или напитките си всеки ден, имат 33% по-голяма възможност да развият заболяването на Алцхаймер, в сравнение с тези, които употребяват единствено 5,8 грама.

Тези, които употребяват огромни количества пунш или други плодови питиета, имат 27% по-голяма възможност да развият деменция, в сравнение с хората, които пият по-малко такива питиета.

" Възрастта е най-големият рисков фактор за деменцията, само че има неща, които можем да създадем в този момент, с цел да понижим възможностите ни за развиване на положението, в това число здравословно хранене и задържане на дейното ни тяло и разум ", показва ръководителя на проучването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР